ROC van Twente stelt drie practoren aan

ROC van Twente start dit jaar met drie practoraten. Het doel van de practoraten is het verbeteren van de onderwijskwaliteit en -ontwikkeling bij ROC van Twente. De practoraten verrichten praktijkgericht onderzoek en stemmen waar mogelijk af met het werkveld en kennisinstellingen (wo en hbo). Er wordt geëxperimenteerd in de grenspraktijken van het opleidingsdomein en de ervaringen en praktijkkennis worden met partners uit het vmbo, mbo, hbo en relevante werkveld gedeeld. ROC van Twente heeft hiervoor drie enthousiaste practoren aangesteld. Zij zijn allen docent onderzoekers, werkzaam bij Saxion.

De benoemde practoren zijn:

  • Maaike Vervoort – Practoraat Versterken leerproces (niveau 2)

Maaike heeft 25 jaar ervaring in het onderwijs als docent, lerarenopleider en onderzoeker. Momenteel is zij hoofddocent en onderzoeker bij Saxion in Enschede. Onderwijs en leren staat centraal in haar werk. Zij begeleidt ervaren docenten bij praktijkonderzoek voor de Master leren en innoveren en doet zelf onderzoek naar video en docentprofessionalisering.

  • Laurence Guérin – Practoraat Burgerschap

Laurence heeft meer dan 10 jaar ervaring in het onderwijs. Sinds 2006 is zij werkzaam voor de PABO op het Saxion in Deventer, waar zij verschillende (onderzoeks)functies bekleedt gericht op onderzoek en burgerschap. Laurence heeft diverse opleidingen gevolgd en gewerkt in Nederland, Frankrijk en Zwitserland.

  • Marjolein den Ouden – Practoraat Zorg en Technologie

Marjolein is onderzoeker in de gezondheidszorg. Momenteel is zij werkzaam bij Saxion als hoofddocent en onderzoeker bij het lectoraat Verpleegkunde en de opleidingen HBO Verpleegkunde en Master Advanced Nursing Practice. Haar opleidingsachtergrond bestaat onder andere uit Bewegingswetenschappen en Epidemiologie.