Inspiratiesessies van het Practoraat Activerende Didactiek

Het Practoraat Activerende Didactiek organiseert vanaf februari 2018 inspiratiesessies welke voor iedereen die het onderwijs een warm hart toedraagt toegankelijk zijn: docenten, studenten, teamleiders, directeuren: iedereen is welkom. Ongeacht of je voor het Summa College werkt of niet. In februari zal er gestart worden met twee sessies. Wil je één van deze sessies bijwonen? Meld je aan via: fc.vandenende@summacollege.nl

Maandag 19 februari: De onderzoekende houding van de docent
Aan de hand van het Visible Learning and Teaching raamwerk van John Hattie bekijken we samen met Lector Brein en Leren aan de Avans Hogeschool Peter Verkoeijen de onderzoekende houding van de docent. Daarnaast bekijken we hoe deze onderzoekende houding het beste in de onderwijspraktijk in te zetten is.
Tijd: 15:00 – 17:00
Locatie: Summa College, Sterrenlaan 10, Eindhoven


Donderdag 22 februari: De leerling voor de klas
Binnen ROC West Brabant heeft Alfons Heerink de “Wederkerig Leren” methode ontwikkeld. Een methode waarbij studenten leren lesgeven aan medestudenten. Alfons komt de methode toelichten en tips and tricks geven over hoe je deze methode zelf in jouw eigen onderwijs kan implementeren.
Tijd: 15:00 – 17:00
Locatie: Summa College, Sterrenlaan 10, Eindhoven


Dinsdag 27 maart: Inspiratiesessie Gamification
Samen met educatieve gameontwikkelaar Hulan zullen we tijdens deze sessie bekijken wat games voor het onderwijs kunnen betekenen. Welke elementen kunnen we in ons onderwijs inbrengen om studenten op een effectievere wijze te laten leren en hen meer te betrekken bij het leerproces?
Tijd: 15:00 – 17:00
Locatie: Summa College, Sterrenlaan 10, Eindhoven


Dinsdag 10 april: Voorlichting Master Leren en Innoveren
Wil jij jezelf als docent professionaliseren? Dan is de Master Leren en Innoveren een goede optie. Deze professional master leidt jou op tot een onderzoekende innovater van leren. Tijdens deze bijeenkomst zal Lia Spreeuwenberg van Aeres Hogescholen een voorlichting komen geven over wat de Master Leren en Innoveren precies inhoudt en wat deze voor jou in jouw dagelijkse praktijk kan betekenen.
Tijd: 15:00 – 17:00
Locatie: Summa College, Sterrenlaan 10, Eindhoven


Donderdag 19 april: Inspiratiesessie Activeer je team
Annette Ysebaert en Mieke den Bak van ROC Tilburg geven op hun eigen ROC al jaren trainingen omtrent activerende didactiek aan teams. Tijdens deze inspiratiesessie tonen zij ons de highlights van hun training.
Tijd: 15:00 – 17:00
Locatie: Summa College, Sterrenlaan 10, Eindhoven


Donderdag 31 mei: Inspiratiesessie onderzoek doen
In samenwerking met Avans Hogescholen organiseren we deze inspiratiesessie omtrent onderzoek doen. Welke vormen van onderzoek kun je op kleinschalige wijze implementeren in jouw lespraktijk en wat is het nut hiervan?
Tijd: 15:00 – 17:00
Locatie: Summa College, Sterrenlaan 10, Eindhoven


Dinsdag 12 juni: Inspiratiesessie Eduscrum
Tijdens deze sessie zullen we samen met scrum master Alex van Winkel van School23 bekijken wat Eduscrum precies inhoudt en hoe je dit in jouw eigen lessen zou kunnen implementeren. Dit doen we door zelf aan de slag te gaan met scrum middels de EduScrum principes.
Tijd: 15:00 – 17:00
Locatie: Summa College, Sterrenlaan 10, Eindhoven