Practoraat Automotive verbonden aan nieuwe AD-opleiding Systeemspecialist Automotive

Per 1 september 2018 start de Associate degree-opleiding Systeemspecialist Automotive bij de Hanzehogeschool Groningen. Noorderpoort heeft dit programma mede geïnitieerd en het is verbonden met het practoraat Automotive. Dit eerste practoraat Automotive van Nederland is vorig jaar geïnstalleerd. Het Associate degree programma start vanaf het nieuwe schooljaar en is ook toegankelijk voor studenten van Noorderpoort.

De deeltijdopleiding Systeemspecialist Automotive kent een brede technische basis waarmee functioneren in een multidisciplinaire omgeving mogelijk is. Deze Associate degree springt daarmee in op de ontwikkelingen vanuit de energietransitie, waar de Automotive branche doorlopend mee te maken heeft.

Belangrijke thema’s in deze Associate degree zijn zowel energietransitie (denk aan elektrische en hybride aandrijving en de toepassing van waterstoftechnologie), als duurzaamheid. Maar ook slimme mobiliteit, lichtgewicht materialen en alternatieve voertuigen. Centraal staat de diversificatie in voertuigen en technologie (personenauto’s, bedrijfsauto’s en alternatieve lichte voertuigen) en de wijze waarop deze in de markt wordt aangeboden. Kenmerkend voor de opleiding is de praktijkgerichtheid en de aandacht voor (multidisciplinair) samenwerken.

Associate degree door Hanzehogeschool en Noorderpoort
De opleiding is geïnitieerd door Noorderpoort en door de Hanzehogeschool, in samenwerking met Noorderpoort, ontwikkeld. Een Associate degree is een tweejarige studie in het hbo. Het niveau ligt tussen mbo-4 en hbo-bachelor. De Ad is vooral bedoeld voor mbo-4 studenten en mensen met een aantal jaren werkervaring. Op 19 april wordt een informatieavond georganiseerd, waar meer informatie over deze opleiding.