Vacature Practor Internationalisering (0,6 fte)

Vacature: Practor Internationalisering (0,6 fte)

bij ROC van Twente en ROC Mondriaan

ROC van Twente en ROC Mondriaan starten binnenkort met een gezamenlijk practoraat internationalisering. Beide ROC’s hebben een aantal practoraten operationeel:

In elk practoraat voeren docentonderzoekers samen met de practor praktijk(gericht) onderzoek uit. Dit past bij onze strategische ambities: we zijn een leven lang nieuwsgierig, we verbinden ons onderwijs aan de regionale samenleving en we zijn beide een inspirerende organisatie voor onze medewerkers en studenten. Met het inbedden van praktijk(gericht) onderzoek in onze organisatie werken we aan het bevorderen van de onderwijskwaliteit, aan de verdere ontwikkeling van het beroepsonderwijs en aan de continue professionalisering van onze docenten. Kennisontwikkeling en kennisdeling staan centraal.

Functie-inhoud
Voor het practoraat internationalisering wordt een practor gezocht (0,6 fte). Je geeft leiding aan het practoraat en aan de docent-onderzoekers die werkzaam zijn in het practoraat. Vanuit Twente zullen dat 4 docent-onderzoekers zijn en vanuit Den Haag varieert dat aan de hand van het aantal betrokken scholen.

Je initieert, coördineert en begeleidt het praktijk(gericht) onderzoek en bewaakt de kwaliteit. Uiteraard deel je je opbrengsten en ervaringen met de buitenwereld. Met een creatieve en innovatieve inslag toon jij binnen beide ROC’s en op conferenties hoe het practoraat bijdraagt aan de onderwijsvernieuwing en kwaliteit. Hiermee inspireer je docenten en deskundigen uit het bedrijfsleven / instellingen. Door je enthousiaste en ondernemende houding bouw je een breed netwerk op met regionale kennisinstellingen, overheden, bedrijfsleven en andere voor het onderzoek relevante instanties. Tevens onderzoek je de mogelijkheden voor het werven van een 2e en 3e geldstroom.

Functie-eisen
Je bent een stevige persoonlijkheid en in staat om op een creatieve, ambitieuze en zelfstandige manier de doelstellingen van het practoraat te realiseren; je bent een netwerker die gemakkelijk verbindt, die sterk is in vraagarticulatie en in de vertaling van vragen in de praktijk naar uitvoerbaar praktijk(gericht) onderzoek. Je beschikt over een ondernemende instelling, je ziet kansen en benut deze voor het verwerven van nieuwe mogelijkheden en middelen. Je bent in staat docenten en studenten te enthousiasmeren en je werkt graag samen met de andere practoraten.

Daarnaast heb je:

 • minimaal een master (wo) opleiding;
 • ruime aantoonbare ervaring met het doen van praktijkgericht onderzoek;
 • aantoonbare kennis en affiniteit met middelbaar beroepsonderwijs en het betrekken
  van docenten (en op termijn studenten) bij het onderzoek;
 • aantoonbare kennis van het thema, verkregen door opleiding en/of ervaring;
 •  ervaring in het begeleiden van docenten (in een masteropleiding);
 • ervaring in het verwerven van subsidies voor onderzoek en innovatie (bewezen
  succesvol);
 • uitstekende schrijf- en presentatievaardigheden in het Nederlands en Engels.

Meer informatie over inhoud en samenstelling van dit practoraat: ‘klik hier’

Heb je vragen, dan kun je contact opnemen met Gerard Rikken, programmamanager practoraten ROC van Twente, tel. 06-55870832 of Job Wolfslag, beleidsadviseur internationalisering ROC Mondriaan, tel. 06-51282652.

Wat je nog meer moet weten
Informatie over de arbeidsvoorwaarden:

 • salaris: maximaal € 5.591,00 bruto per maand bij een werkweek van 36,86 uur (schaal 13 cao-mbo)
 • een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • aanstelling: per 1 september, tijdelijk voor de maximale duur van 4 jaar. Detachering behoort tot de mogelijkheden.
 • sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 5 juli

Deze vacature staat zowel gepubliceerd op de website van ROC van Twente als van ROC Mondriaan. Wil je reageren op deze vacature? Klik dan op deze link (ROC van Twente) of deze link (ROC Mondriaan).