MBO Binnenstebuiten, een positieve impuls voor het mbo

Het Practoraat Activerende Didactiek (Summa College) en Youngworks slaan met MBO Binnenstebuiten de handen in een om het mbo-onderwijs een positieve impuls te geven. In sessies van 12 uur gaan zij op scholen aan de slag met hedendaagse thema’s die spelen binnen een ROC of AOC. Daar betrekken ze studenten, docenten, ouders, werkgevers en onderwijsondersteuners van een onderwijsinstelling bij. Zij vormen samen een Designteam en doorlopen gezamenlijk het design thinking proces.

Naast directe resultaten voor de mbo-instelling bieden Youngworks en het Practoraat Activerende Didactiek de mogelijkheid om op themagebieden ervaringen uit te wisselen met collega’s van andere mbo-instellingen. Deze uitwisseling op landelijke niveau geeft ons ook inzichten op trends en innovaties, die we mbo-overstijgend met alle betrokkenen kunnen delen.

Meer uitleg over de aanpak? Bekijk de video of download de folder