Pre-conferentie CVI

Een zee aan mogelijkheden ………een vaste plek voor onderzoek in en door het mbo
Hoe verleid je mbo-bestuurders en HRM-directies om onderzoek een vaste plek te geven in het mbo en daarmee de onderzoekscultuur te versterken? Tijdens de pre-conferentie van vorig jaar, in Leeuwarden, is gewerkt aan een set huwelijkse voorwaarden. Voortbouwend op de inzichten die deelnemers (docenten, docentonderzoekers, stafmedewerkers, practoren, lectoren en bestuurders) met elkaar hebben opgedaan, focussen we ons op deze CVI conferentie op structuren en profielen. Het gaat daarbij om vragen als:

  • Hoe brengen we HRM/P&O-structuren aan om onderzoek (in het mbo/door het mbo) een vaste plek te geven binnen instellingen?
  • Hoe richt je een functiehuis zo in dat onderzoekende vaardigheden worden benut en doorgroeimogelijkheden van onderwijzend personeel op gebied van onderzoek duidelijk zijn?
  • Welke middelen zetten we structureel in om onderzoeksactiviteiten in het mbo en door het mbo te waarborgen?
  • Welk commitment is er nodig vanuit bestuurders en HRM om het bovenstaande te bereiken?

Ruim voor de conferentie ontvangen alle deelnemers een voorbereidende opdracht op basis waarvan een groepsindeling plaatsvindt. Tijdens de pre-conferentie gaan deelnemers in die groepen aan de slag, waarbij we streven naar intensieve co-creatie met concrete resultaten.
Voor deze editie van de pre-conferentie zijn wij, naast geïnteresseerde docenten, onderzoek en bestuurders, specifiek op zoek naar HRM-professionals werkzaam in het mbo. Breng deze oproep dus vooral onder de aandacht van deze collega’s.

Preconferentie over onderzoek 
Woensdag 27 maart voorafgaand aan Dé Conferentie…een zee aan mogelijkheden.
Locatie Cars Jeans Stadion ( ADO )
09.30 uur Ontvangst
10.00 uur Start Preconferentie

Kosten voor deelname aan deze PreConferentie bedragen € 60,00 inclusief lunch.
Zin om mee te doen? Aanmelden kan via de online databank