Burgerschap als uitdaging bij het practoraat in Twente

Officiële installatie Laurence Guérin als practor Burgerschap. Laurence Guérin is vandaag officieel geïnstalleerd als practor Burgerschap van het eerste practoraat in Twente. Een belangrijk practoraat dat landelijk een waardevolle rol zal spelen in het mbo.

Dit practoraat richt zich met name op het thema ‘Burgerschap als uitdaging’. Het belang van het stimuleren van kritische denkvaardigheden en handelingsbekwaamheid bij studenten in het mbo is de rode draad in deze uitdagende onderzoeksreis. Het belangrijkste doel van het practoraat Burgerschap is te zorgen voor het bevorderen en oefenen van de kritische denkvaardigheden van studenten en hen in staat stellen om hun eigen oordeel te vellen; hierbij wordt praktisch verkend hoe burgerschapsvorming waar nodig verbeterd kan worden. Lees verder bij bron>>>

Van links naar rechts: Koen Vos, practor Brede vorming  | Paulo Moekotte, practor Mediawijsheid | Chris Holman, practor Burgerschap | Laurence Guérin, practor Burgerschap | Birgit Pfeifer, practor Verschillen waarderen

 


Bekijk de visuele wrap-up

Publicatie rede