Makathon: Smart Solutions voor Water & Natuurbeheer!

Het practoraat “Smart Technology Skills” is ondersteunend voor de Publiek-Private samenwerking “Smart Makers Education”. Via praktijkgericht onderzoek zal het practoraat een antwoord proberen te vinden op de vraag hoe we onze studenten zo goed mogelijk kunnen voorbereiden op de snel veranderende samenleving als gevolg van de exponentiele technologische ontwikkelingen.

Ze hebben binnen het samenwerkingsverband al een flink aantal makathons gehouden en het blijkt dat door deze manier van werken bovengenoemde vaardigheden ruimschoots aan bod komen. Vanuit het practoraat willen ze daarom proberen om deze manier van werken breder in te voeren binnen ons onderwijs. Hiertoe worden de makathons aangeboden als keuzedelen, die ontwikkeld worden in samenwerking met partner Doon. Daarbij is het net als bij de makathons de bedoeling dat er steeds gewerkt wordt met teams van studenten van verschillende opleidingen en niveaus en waarbij er altijd gewerkt wordt aan een authentiek innovatievraagstuk van een instelling of bedrijf.

Bij een Makathon leer je omgaan met en in te spelen op veranderingen in zorg en welzijn. Technologie en ict spelen daarbij een belangrijke rol. Bedenk als aanstaand ict of techniek professional een slimme technologische oplossing onder begeleiding van o.a. grote technologie bedrijven als IBM en Cisco. Of werk als aanstaand zorg of welzijns professional vanuit de kracht van kind of client aan versterkende zorg en welzijn gebruikmakend van technologie.


Makathon: Smart Solutions voor Water & Natuurbeheer

Doe mee als medewerker, leerling van het voortgezet onderwijs, student van een mbo of hbo opleiding techniek, zorg, ict of welzijn. Ga aan de slag en ontdek jouw talent onder begeleiding van een coach op locatie in Heemstede bij de Hartekamp Groep en Les Petits kinderopvang. Werkervaring of voorkennis zijn geen vereiste, leren staat centraal! En bedenkt jouw team de beste oplossing dan win je leuke prijzen!

Datum | 2-4 oktober
Locatie | 3D Makers Zone, Haarlem
Meer info>>