Vacature | Adviseur Onderwijs & Kwaliteit | Practor – Practoraat Activerende Didactiek

Wil jij meewerken aan onze uitdaging studenten het beste uit zich zelf te laten halen en ons onderwijs zo in te richten dat het leren effectief is? Zoek je een werkomgeving met ruimte voor ontwikkeling en waar eigen regie voorop staat?

Voor het team Onderwijs & Kwaliteit zoekt Summa College een Adviseur Onderwijs & Kwaliteit / Practor.

Dit ga je doen

Als adviseur O&K ben je dagelijks aan de slag met onderwijsteams. Je ondersteunt hen bij het optimaliseren van hun onderwijs en de invoering van in- en externe onderwijsontwikkelingen. Als volwaardig gesprekspartner adviseer je teamleiders en onderwijsdirecteuren over de onderwijskwaliteit van hun teams en de voortgang van ingezette veranderingen. Je hebt een eigen expertisegebied op basis waarvan je vraaggestuurd inzetbaar bent binnen heel Summa College. De nieuwe collega is een expert op het vlak activerende didactiek en combineert het adviseurschap met de rol van Practor Activerende Didactiek. Je werkt vanuit een team professionals op het gebied van onderwijs, examinering en kwaliteitszorg en met collega’s van andere ondersteunende teams draag je zorg voor een integrale dienstverlening.

Practoraat Activerende Didactiek

Ruim 2 jaar geleden is Summa het Practoraat Activerende Didactiek gestart. Het Practoraat laat zich omschrijven als een plek waar innovatie, expertise en onderzoek samen komen. In het speciaal hiertoe ingerichte EDucational EXperience lab inspireer en professionaliseer je docenten om activerende didactieken in te zetten in hun onderwijs. Het Practoraat ondersteunt zo de onderwijsteams bij de invoering van de nieuwe visie op leren van Summa. Doordat het Practoraat is ondergebracht bij het team O&K is er een nauwe samenwerking met de onderwijsadviseurs die ook actief zijn bij de ondersteuning van de invoering van de visie op leren.

Als Practor voer je ook onderzoek uit naar het effect van de inzet van activerende didactieken. Je werkt hierbij samen met vijf expertdocenten. Ook draag je zorg voor de positionering van het Practoraat, zowel binnen als buiten Summa, door middel van de inzet van social media en het verzorgen van diverse activiteiten waaronder inspirerende workshops.

Dit breng je mee

 • Academisch werk en denkniveau, bij voorkeur een universitaire opleiding onderwijskunde.
 • Overtuigings- en daadkracht.
 • Zelfstandig en als teamplayer kunnen werken.
 • Een volwaardige, gezond kritische gesprekspartner voor lijnmanagement.
 • Uitstekende adviesvaardigheden
 • Kennis van het mbo en op de hoogte van actuele onderwijskundige inzichten.
 • Actuele thema’s kunnen vertalen naar consequenties voor het onderwijs,
 • Goede ICT vaardigheden
 • Bekend met inzet van social media ten behoeve van het delen van kennis
 • Ervaring met het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek
 • Een ondernemende instelling

Wat bieden we je?

 • Een positief werkklimaat in een toonaangevende organisatie waar we veel investeren in elkaars ontwikkeling, waar het draait om studenten en onderwijsteams.
 • Uitdagend en afwisselend werk vanuit een gemotiveerd team met passie voor het mbo
 • Tijdelijke aanstelling van 0,8 – 1 fte met uitzicht op een vast contract
 • Een salaris volgens Cao Mbo schaal 11 (maximaal € 4.779,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling).

Over Summa College

Summa College werkt in Brainport Regio Eindhoven, de regio die wil uitgroeien tot een van de drie belangrijkste toptechnologieregio’s van Europa. Dat kan alleen met goed gekwalificeerde en gemotiveerde medewerkers. Het is onze uitdaging om deze op te leiden. In hechte samenwerking met bedrijven en instellingen leveren wij uitdagend en kwalitatief hoogwaardig onderwijs, in een omgeving waar studenten zich welkom en thuis voelen. Via onze kernwaarden professionaliteit, toewijding en verantwoordelijkheid helpen wij onze studenten om het beste uit zichzelf te halen, zowel in hun vakgebied als in hun persoonlijke ontwikkeling. De onderwijsteams worden ondersteund door diensten.

Sluit deze vacature bij jou aan?

Stuur dan vóór 20 september een heldere motivatie plus CV naar Summa College, ter attentie van Marjolijn Kleingeld.  Vermeld op je sollicitatie vacaturenummer 6395.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marjolijn Kleingeld, Managing expert O&K, telefoonnummer 06-51178452.

 

Bron: https://summacollege.easycruit.com/vacancy/2369983/136563?iso=nl