Installatie Practor Digitale Weerbaarheid

Op dinsdag 3 december a.s. wordt Renze Tjoelker geïnstalleerd als practor van het practoraat ‘Digitale Weerbaarheid’ bij ROC Friese Poort. Dit vindt plaats tijdens het symposium ‘Versterk je digitale weerbaarheid’.  Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. U bent vanaf 15.00 uur welkom op de locatie Veiligheidsberoepen van ROC Friese Poort aan de Egelantierstraat 70 in Leeuwarden.

Het onderwerp van het practoraat is Digitale weerbaarheid, waarom en hoe?

Hoe beschermen wij onze eigen persoonsgegevens of persoonsgegevens van bijvoorbeeld patiënten in de zorg? Welke digitale normen en waarden willen wij aan onze studenten meegeven? Hoe zorgen we in het digitale domein voor elkaar? Wat mag wel en wat mag niet? Hoe leren we jongeren sturing geven aan de informatieprikkel die via mobiele apparaten op hun af komt? Technische maatregelen bieden slechts een deel van het antwoord. Het grootste aandeel zit in menselijk gedrag. Het practoraat Digitale Weerbaarheid gaat zich bezighouden met onderzoek en innovatie ten behoeve van het versterken van de digitale weerbaarheid, zowel privé als bij het uitoefenen van een beroep.

Indien u hierbij aanwezig wilt zijn, dan kunt u zich voor 26 november a.s. aanmelden. ​
Graag tot ziens op 3 december aanstaande!


Het programma

15.00 uur            Ontvangst met een Cyber meet-up
15.30 uur            Welkom door Remco Meijerink, voorzitter College van Bestuur ROC Friese Poort
15.40 uur            Practorale rede Renze Tjoelker
16.30 uur            Officiële installatie practor door Remco Meijerink
16.40 uur            Ondertekening Intentieverklaringen
16.50 uur            Aanbod diverse workshops over digitale weerbaarheid
17.00 uur            Workshop ronde 1
17.45 uur            Workshop ronde 2
18.30 uur            Cyber meet-up met een hapje en een drankje