MBO connect: kennis delen en vinden

MBO Connect staat live, de online community voor alle MBO-opleiders. Wij als Stichting Ieder mbo een practoraat werken samen met MBO Connect en ondersteunen dit platform.

MBO Connect: de behoefte van MBO-opleiders

Begin 2020 kwam uit onderzoek door de BVMBO, de Beroepsvereniging van opleiders in het MBO, onder MBO-opleiders de sterke behoefte naar voren om elkaar, mbo-opleiders, te kunnen vinden, meer kennis met elkaar te delen en meer samen te werken. Vervolgens kregen we door Corona allemaal te maken met online werken en lesgeven en werd deze behoefte nóg groter. De BVMBO heeft dit signaal opgepakt en zo is MBO Connect tot stand gekomen. MBO Connect is een community van, voor en door opleiders in het MBO.

Óók een platform voor ons

Ook wij zoeken altijd naar wegen om onze doelgroepen te bereiken. MBO Connect biedt ons hiervoor een uitgelezen platform. Wat kunnen wij hier doen?

  • Kennis opdoen met betrekking tot onze doelgroep; wat houdt hen bezig, wat zijn vragen die leven.
  • Kennis delen door er artikelen of nieuwsberichten op te plaatsen.
  • Activiteiten plaatsen op een landelijke MBO-kalender.
  • Kennis wordt gepersonaliseerd aangeboden en verspreid: dus ook jouw kennis komt bij de collega’s die jouw expertise volgen.
  • We kunnen er zelfs een werkgroep of community leiden rondom een relevant thema; een community die open, half-open of gesloten kan zijn. Opleiders kunnen aansluiten en vervolgens kun je hier samen aan documenten werken, feedback vragen en producten delen. De invulling van de samenwerking bepalen we in overleg.

Wil je kennis delen of vinden op MBO Connect?

Stichting Ieder mbo een practoraat werkt samen met MBO Connect. Wij zien hier mogelijkheden voor de practoraten om kennis te delen en opleiders te betrekken op onderwerpen die hen interesseren. En natuurlijk is interactie een doel op zich.

Practoraten op scholen die meedoen met de kennismakingsactie kunnen vanaf begin maart, als de site live is, gratis op MBO Connect via de aanmeldpagina of via de activatielink die je mogelijk ontvangt in jouw mailbox. Voor de practoraten bij scholen die niet meedoen met de kennismakingsactie bieden we een gratis account aan. Practoren krijgen een activatielink gemaild. Meer accounts voor een practoraat is mogelijk in overleg.

Tot slot

Houd de mail in de gaten want als de site live is krijg je weer een bericht. Dan krijg je meer informatie kun je rondkijken en misschien wil je dan, in jouw rol als practor of docent onderzoeker, een themaredacteur worden bij een thema’s op de site waar jij nu al onderzoek naar doet. Maar daarover in de volgende brief meer informatie.

Heb je meer vragen over onze samenwerking met MBO Connect mail dan naar Jorick Scheerens (info@practoraten.nl).

Wil je meer informatie over MBO Connect,  mail dan naar Anniek van Anraad (info@mboconnect.nl)