Promoveren in het mbo iets voor jou?

Is promoveren wel iets voor mij? Kan ik dat eigenlijk wel? Waar wil ik dan op promoveren? Hoe kom ik tot een onderzoeksplan? Hoe krijg ik daar tijd en financiering voor? Allerlei vragen die misschien in je opkomen als je aan promoveren denkt. Het pre-promotietraject helpt je om te onderzoeken of promoveren iets voor jou is en helpt je bij het vormgeven van jouw onderzoek en promotietraject.

In deze flyer vind je alle informatie die je nodig hebt.

Voor wie?

Het pre-promotietraject biedt mbo-docenten en -professionals met de ambitie om te promoveren praktische en inhoudelijke ondersteuning om daadwerkelijk van start te gaan met hun onderzoek.

Wat komt aan bod in het pre-promotietraject?

Tijdens het traject doorlopen we drie fasen:

  1. oriënteren op promotieonderzoek
  2. opfrissen van onderzoeksvaardigheden
  3. werken aan een onderzoeksplan.

Samen met de andere deelnemers vorm je een professionele leergemeenschap, waar je ook tijdens je promotie op kunt terugvallen.

Looptijd en inzet

De looptijd van het pre-promotietraject is van september 2021 tot en met december 2022. Het traject bestaat uit 10 maandelijkse groepsbijeenkomsten (woensdagmiddagen tussen 13.30-16.00 uur in Utrecht, ’s-Hertogenbosch, onder voorbehoud van de coronamaatregelen). Van de deelnemers vragen we inzet van 1 dag in de week gedurende fase 1 en 2 en een inzet van 1,5 dag in de week gedurende fase 3.

Aanmelden

Aanmelden voor de vierde ronde van het pre-promotietraject kan vanaf nu! Meld je aan via deze link. Het traject vindt doorgang vanaf 12 aanmeldingen; er is ruimte voor maximaal 18 deelnemers. De kosten per deelnemer bedragen € 3.500,-. Aanmelden kan tot 1 juni 2021. Hiervoor heb je een handtekening van een tekenbevoegde uit jouw mbo-instelling nodig. In geval van annulering is ECBO gerechtigd om kosten in rekening te brengen.

Wil je meer informatie? Kijk op ecbo.nl/prepromotietraject of neem contact op met Dr. Annoesjka Boersma ,  Dr. Sandra Wagemakers of Drs. Willeke Lucius