Installatie practor Visserij, Innovatie en Ondernemerschap

Installatie practor Visserij, Innovatie en Ondernemerschap
Donderdag 10 Juni | 14:30 uur | online

Hoe kan onderwijs en onderzoek de ontwikkeling van de maritieme sector versterken?

Op donderdag 10 juni a.s. installeert ROC Friese Poort Geert Hoekstra als practor van het practoraat Visserij, Innovatie en Ondernemerschap. Dit is hiermee het eerste maritieme practoraat van Nederland. Deze installatie vindt plaats op de ROC Friese Poort vestiging te Urk en is online te volgen door middel van een webinar. De live uitzending begint om 14.30 uur en u bent van harte welkom om hier online bij aanwezig te zijn.

Wat kunt u verwachten?

De maritieme (visserij) sector is van ongekend belang voor de brede welvaart van Noordelijk Flevoland. De sector is een maatschappelijke en economische motor voor deze regio. De visserij, visverwerking en maritieme nautische techniek hebben zowel in het verleden als vandaag de dag voor veel werkgelegenheid, verdienvermogen en maatschappelijke ontwikkeling gezorgd.

Onderwijs, onderzoek en training spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de maritieme sector op Urk en in de provincie Flevoland. Hoe breng je dat in de praktijk? Daar gaan we op 10 juni met onze nieuwe practor en tafelgasten uitgebreider op in. Het practoraat maakt onderdeel uit van de Regio Deal Noordelijk Flevoland. Tijdens deze middag komen onderwijs, overheid en ondernemers aan het woord over de ambities van de provincie en van Urk vanuit de maatschappelijke opgaven in onderwijs/onderzoek en de maritieme sector.

Programma

14:00    Digitale inloop

14:30     Online welkom (vanuit ROC Friese Poort vestiging Urk)

14:40     Practorale rede (dhr. Geert Hoekstra)

14:55     Installatie practor

15:00     Eerste tafelgesprek met de tafelgasten:

–          Voorzitter College van Bestuur ROC Friese Poort (dhr. Remco Meijerink)

–          Gedeputeerde provincie Flevoland (dhr. Jan Nico Appelman)

–          Burgemeester gemeente Urk (dhr. Cees van den Bos)

15:25     Tweede tafelgesprek met de tafelgasten:

–          Onderwijs/onderzoek: vestigingsdirecteur ROC Friese Poort Emmeloord/Urk (dhr. Durk Bijma) en business unit manager Wageningen Economic Research (dhr. Olaf Hietbrink)

–          Overheid: directeur Landelijk Gebied en Visserij van LNV (mevr. Nanou Beekman) en wethouder Economische Zaken, Visserij en Onderwijs van de gemeente Urk (dhr. Nathanaël Middelkoop)

–          Ondernemers: directielid Visserij Coöperatie Urk (VCU) en voorzitter Urk Maritime (dhr. Lourens de Boer) en directielid Zeevisserijbedrijf Snoek en volwassen student aan ROC Friese Poort Urk (dhr. Willem Snoek).

15:55     Reflectie en slotwoord

16:00     Einde programma

Wilt u er online bij zijn? Meld u dan nu aan!

Wilt u bij de installatie online aanwezig zijn? In verband met de coronamaatregelen is het een online bijeenkomst die live wordt uitgezonden via Youtube.
Aanmelden kan op www.rocfriesepoort.nl/installatie10juni. Als u bent aangemeld dan ontvangt u in de week van 10 juni een link naar de live uitzending.