Vacature Practor (0,4-0,6 fte) Dierenwelzijn & -gezondheid

Practor Dierenwelzijn & -gezondheid

Locatie: MBO Barneveld | Fte: 0,4-0,6  fte

Sluitingsdatum: 14 juni 2021

Heb jij passie voor het verbinden van innovaties in het dierdomein met onderwijs en het MKB, het coachen van studenten, docenten en medewerkers in de sector dier en het delen van kennis over dierenwelzijn? Weet jij bruggen te slaan tussen verschillende perspectieven op dierenwelzijnsgebied en heb je affiniteit met het doen van praktijkgericht onderzoek om met innovatieve oplossingen het onderwijs en het MKB in de sector verder te helpen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat je gaat doen

Je maakt verbindingen tussen onderzoek in de brede diersector en het onderwijs. Je zorgt, samen met de docenten in de docentenkenniskring, dat onderzoek beschikbaar en begrijpbaar is voor studenten/cursisten/leerlingen en ondernemers en werknemers in de sector. Hierbij werk je ook samen met andere practoraten en de lectoren van het hbo op dit gebied. Je brengt kansrijke concepten in beeld en werkt nauw samen met relevante practoraten en lectoraten. Je weet verbinding te leggen tussen de brede diersector, waarbij je de confrontatie tussen deze soms uiteenlopende beelden niet uit de weg gaat. Je bouwt bruggen tussen het onderwijs en het bedrijfsleven op gebied van dierenwelzijn, waarbij het werkgebied van Aeres het uitgangspunt is. Practoraten zijn binnen Aeres MBO een nieuwe ontwikkeling en dit geldt zeker ook voor het practoraat Dierenwelzijn. Het doel van dit practoraat is de ontwikkeling van onderzoeksvaardigheden bij onze studenten, daarnaast hebben wij een maatschappelijke rol op het gebied van dierwelzijn. Je denkt proactief mee, in het faciliteren van het uitvoeren van onderzoek en het stimuleren van het onderzoekend vermogen van studenten en medewerkers.

Wat je verder gaat doen:

 • Je realiseert praktijkgericht en praktijkgestuurd onderzoek;
 • Je realiseert kennisdeling tussen het onderwijs en de maatschappij;
 • Je zet je in voor bewustwording van dierenwelzijn binnen en buiten Aeres;
 • Je stimuleert een uitdagende leeromgeving in samenspraak met docenten in het vakgebied;
 • Je legt verbindingen tussen het practoraat en de interne dierenwelzijnswerkgroepen;
 • Je bent voortrekker in het samen met je collega’s innoveren van concepten in het onderwijs van Aeres (V)MBO en ontwikkelt samen met lectoren een leerlijn Dierenwelzijn;
 • Je gebruikt je netwerk binnen de sector voor ondersteuning van docenten voor de invulling van praktijklessen en/of excursies in samenwerking met het bedrijfsleven;
 • Je volgt de trends en ontwikkelingen in je vakgebied en past deze toe in je werk;
 • Je draagt bij aan het ontwikkelen van strategische onderzoeks- en onderwijsdoelen voor het AOC/Aeres vanuit jouw kennisgebied.

Wij vragen

 • Je beschikt over goede netwerk- en onderzoeksvaardigheden op het gebied van dierenwelzijn, diergezondheid en diergedrag, bijvoorbeeld door een promotie in het vakgebied of een (academische) master;
 • Je hebt een stevige staat van dienst op het vlak van onderzoek en het initiëren/ coördineren van samenwerkingsverbanden en kent het MKB / werkveld dier;
 • Je staat stevig met de voeten in de praktijk, je bent als practor zichtbaar en weet je weg in het (groene) mbo en het hbo;
 • Je bent enthousiast, deskundig, inspirerend, communicatief, ondernemend en werkt graag samen;
 • Je bent in staat om vakoverstijgend te denken en te werken en je wilt je blijven ontwikkelen. 

Wij bieden

 • Een dynamische baan bij een groene kennisinstelling waar onderwijs, onderzoek en ondernemen samenkomen. Aeres is de enige groene kennisinstelling in Nederland die onderwijs, praktijkgericht onderzoek en commerciële kennisintensieve dienstverlening aanbiedt op alle niveaus. Innovatie en internationalisering zijn belangrijke pijlers.
 • Een fijne werkomgeving in een enthousiast team met oog voor de studenten en elkaar.
 • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden en een marktconform salaris. Je wordt ingeschaald in schaal 13 van de cao mbo met een maximum van €6.065,- per maand.
 • Vooralsnog gaan we uit van een practoraat van 4 jaar. Een aanstelling voor een langere periode dan 4 jaar wordt niet uitgesloten. In alle gevallen starten we met een jaarcontract.

Waar je gaat werken

Aeres is een unieke groep kennisinstellingen die beroepsonderwijs in de hele groene kolom verzorgt: praktijkonderwijs, vmbo-, mbo-, hbo- en masteropleidingen, praktijkgericht onderzoek, deskundigheidsontwikkeling van professionals en kennisintensieve dienstverlening. Door samen te werken in onderwijs, onderzoek en zakelijke dienstverlening, laat Aeres als groep kennis en kunde groeien, van  leerlingen, studenten én van medewerkers. Voor de uitvoering van het practorschap zul je meerdere locaties van Aeres bezoeken en wordt intensief samengewerkt met de praktijkbedrijven, het bedrijfsleven en andere kennisinstellingen.

De standplaats is Aeres MBO Barneveld. Aeres MBO Barneveld is een unieke school voor opleidingen Dierverzorging, Paraveterinair, Paardenhouderij, Paardensport, Hoefsmederij, Veehouderij en Groen/Grond & Infra.Onze kernwaarden zijn aandacht voor zingeving, duurzaamheid en kwaliteit en respect voor mens en dier. Deze kernwaarden geven richting aan ons handelen. Kenmerkend voor Aeres Barneveld is dat we aantrekkelijk en op de (groene) praktijk gericht onderwijs verzorgen. Andere kenmerken zijn onze kleinschaligheid en de aandacht en zorg die we voor elkaar hebben.

Interesse?

Wil je meer weten over deze functie? Bel dan Wendy Braakman, teamleider Onderwijs, via 088- 020 6100.  Ben je ervan overtuigd dat wij op zoek zijn naar jou? Solliciteer dan vóór dinsdag 15 juni 2021 t.a.v. Wendy Braakman w.braakman@aeres.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagochtend 21 juni 2021. De functie gaat (in overleg) zo spoedig mogelijk in.

Voor het invullen van deze functie werken wij samen met Aeres Agree, onze partner in werving & selectie. Hierdoor is het mogelijk dat Aeres Agree een deel van het wervingsproces overneemt.