Roadshow Kritisch (Digitaal) Burgerschap

Practoraat Burgerschap – Roadshow Kritisch (Digitaal) Burgerschap.

Het komende half jaar trekt deze roadshow door heel Nederland, georganiseerd door de Werkplaats Burgerschap Democratisering van kritisch denken en de Werkgroep Digitaal Burgerschap. Zij gaan graag met jou de dialoog aan over het thema Kritisch (digitaal) burgerschap in de vorm van workshops. De aftrap vindt plaats in Hengelo op 17 februari.

Loop je wel eens tegen de volgende vragen aan?

Herken je je in één van de volgende vragen? Hoe spreek je met studenten over de digitale samenleving, overheden? Hoe ontwerp je onderwijskundig geschikt materiaal voor studenten? Wat is de macht van (tech)bedrijven op het leven, leren en werken van studenten? Hoe leeft de school kritisch digitaal burgerschap voor? Welke kritische vaardigheden heb je nodig als docent en leerling om bijvoorbeeld desinformatie te herkennen? Én vind je het interessant om mee te denken over het thema ‘leren en leven in een gedigitaliseerde samenleving’ en handvatten aangereikt te krijgen om in het onderwijs aan de slag te gaan met kritisch digitaal burgerschap? Dan is deze workshop een meerwaarde voor jou!

Data en plaatsen roadshow (tussen 15:00 – 17:00)

17 februari 2022 in Hengelo
17 maart 2022 in Rotterdam
21 april 2022 in Groningen
19 mei 2022 in Breda
16 juni 2022 in Amsterdam

Deelname is gratis. Meer informatie en inschrijven via deze link.