Student In Beeld

Onderwijs124 gaat samen met diverse mbo-instellingen samenwerken aan “Student In Beeld.”

Er zijn veel zorgen van docenten en scholen dat zij hun studenten onvoldoende zien, begrijpen en bereiken. Wat motiveert hen, wat zijn hun begeleidingsbehoeften, hoe bereiken en boeien wij hen? Deze vragen komen veelvuldig voor in het mbo. Daarom, na een vooronderzoek met vier mbo-instellingen, gaat Onderwijs124  verder met een artistiek actieonderzoek in een community van betrokken scholen. Dit brengt niet alleen studentbehoeften in beeld maar ontwikkelt ook praktische tools om de student van nu beter te leren kennen en te bereiken.

Wil jij hier ook over meedenken en samenwerken aan dit onderzoek? Meer informatie en de uitnodiging om hierin samen te werken, vind je hier.

student-in-beeld_uitnodiging-fase-twee_onderwijs1241

Onderwijsvormen van de Ontmoetingsschool

Daarnaast komt Onderwijs124 met een interessante publicatie over ‘Onderwijsvormen van de Ontmoetingsschool’ in samenwerking met Practoraat Brede Vorming.

“Toen we de negatieve Corona-gevolgen zagen op het welzijn en de leer- en leefmogelijkheden van studenten, hebben we met NPO-middelen bij ROC Friese Poort tal van ontmoetingsactiviteiten ontwikkeld. De publicatie bevat ‘reisverslagen’ van een Introductiekermis, Bruisweken, Paarse Vrijdag, Diverstival en nog meer activiteiten. De publicatie eindigt met reflecties van de onderzoekers en een tiental ontwerptips voor toekomstige ontmoetingen.”

De gehele publicatie is in de hier te lezen.