Kennisstroom 19 april: een Deep Dive-evenement door het mbo

In het mbo zijn de afgelopen twee jaar vele initiatieven opgestart om studenten te helpen de corona-achterstanden in te halen. Bijvoorbeeld door het welzijn van mbo-studenten te verbeteren of de in- & doorstroom te versoepelen. Ben jij benieuwd naar de nieuwste inzichten over deze onderwerpen uit de wetenschap en de praktijk? Kom dan op 19 april 2023 in Maarssen naar Kennisstroom: een Deep Dive-evenement door het mbo!

Wist je dat sommige mbo-scholen peer support toepassen, waarbij studenten begeleiding krijgen van een ouderejaars medestudent? En dat dit bewezen leidt tot een verbetering van hun communicatieve en sociale vaardigheden? Deze, én meer bewezen effectieve praktijkvoorbeelden, ontdek je op Mbo Kennisstroom, georganiseerd door Practoraten.nl samen met het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).

Docenten, ondersteuners en beleidsmakers uit het mbo zijn van harte welkom op dit evenement, waar we ophalen wat er in de praktijk gebeurt op het gebied van studentenwelzijn en in- & doorstroom, inzoomen op best practices, en dit naar een dieper niveau brengen.

Na afloop van Mbo Kennisstroom:

  • heb je bevlogen onderzoekers en onderwijscollega’s ontmoet die net als jij actief zijn in het middelbaar beroepsonderwijs op de thema’s in- door en uitstroom en studentenwelzijn;
  • heb je inspirerende voorbeelden gezien van evidence-informed werken aan het verbeteren van in- door en uitstroom en studentenwelzijn in het mbo;
  • heb je handvatten gekregen om dit in jouw eigen praktijk toe te passen.

Over Mbo Kennisstroom

Mbo Kennisstroom is een onderdeel van de Deep Dive: is een (twee)jaarlijkse bijeenkomst van het NRO en het ComeniusNetwerk waarin evidence-informed werken bij actuele thema’s centraal staat. Mbo Kennisstroom wordt georganiseerd door Practoraten.nl samen met het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).

Lees verder op en/of meld je aan via de Kennisstroom-website