Wetenschap en mbo-praktijk ontmoetten elkaar op Kennisstroom

Kennisstroom: een Deep Dive-evenement door het mbo op 19 april was een spetterende dag, die geheel in het teken stond van het mbo en de thema’s uit het Nationaal Programma Onderwijs. Zo’n 150 mbo-docenten, beleidsmedewerkers, practoren en onderzoekers hebben inzichten uit de wetenschap én de praktijk opgehaald en uitgewisseld. Wil je weten hoe het was? Of nog even nagenieten? Bekijk dan hier de aftermovie.

Keynotespreker Jolien Dopmeijer, onderzoeker bij Trimbos-instituut en pabodocent bij Hogeschool Windesheim, bracht aan de hand van een indrukwekkende casus uit haar eigen docentpraktijk, vijf pijlers van een integrale schoolaanpak voor studentenwelzijn tot leven.

Daarna volgden workshops over studentenwelzijn en in- en doorstroom. Van nieuwe aanpakken voor differentiatie tot de invloed van studiesucces op het welzijn van studenten: er werd druk gediscussieerd, geluisterd en gelachen. De dag werd door Dominique Engers afgesloten in muzikale dichtvorm.

Kennisstroom vond plaats bij InnStyle in Maarssen en werd georganiseerd door het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO), Practoraten.nl en Onderwijskennis.nl.

Was je bij Kennisstroom en wil je graag een powerpoint nalezen? Mail dan naar events@hogeronderwijs.nl.