Vacature: Ervaren onderzoeker(s) Practoraten bij Firda

Firda wil een partner zijn in de ontwikkeling van brede welvaart in onze regio. De practoraten Leven Lang Ontwikkelen en Duurzaam Denken Duurzaam Doen dragen daaraan bij met praktijkgericht onderzoek naar hoe leren en ontwikkelen bij mensen en organisaties versterkt kan worden. Onze aandacht gaat daarbij zowel uit naar de ontwikkeling van mensen in onze partner-organisaties als in onze eigen organisatie. Wij zijn op zoek naar ervaren onderzoeker(s) die vanuit hun expertise deze ontwikkelingen willen helpen vormgeven. De vacature heeft een omvang van 0,4 fte (max. €5.740 bij 1,0 fte). Locatie: Friesland | Flevoland. Reageren kan tot 4 februari 2024.

Wat ga je doen?

Je initieert, leidt en verantwoordt onderzoeksprojecten in samenwerking en overleg met de practoren Leven Lang Ontwikkelen en Duurzaam Denken Duurzaam Doen. Je doet praktijkonderzoek en begeleidt praktijkonderzoekers bij verschillende onderzoeksprojecten binnen en buiten onze organisatie. Je werkt samen met docent-onderzoekers, docenten en externe stakeholders. Je begeleidt en ondersteunt docent-onderzoekers vanuit een gedeeld theoretisch en methodologisch perspectief van vooral kwalitatief, praktijkgericht onderzoek.

Wie ben jij?

Met een ervaren onderzoeker bedoelen wij iemand die de inhoudelijke en methodologische verantwoordelijkheid heeft gehad voor minimaal één volledig onderzoeksproject. Je hebt dus ervaring met het zelfstandig opzetten, uitvoeren en begeleiden van onderzoeksprojecten. Je hebt interesse in praktijkgericht onderzoek in het beroepsonderwijs en werkt goed samen met collega’s met diverse achtergronden. Je bent bereid je te verdiepen in het door de practoraten gedeelde theoretisch perspectief van de cultuur-historische activiteitstheorie en hebt ervaring met het doen van kwalitatief onderzoek. Je hebt een afgeronde masteropleiding, het bezit van een doctoraat (PhD) strekt tot de aanbeveling. Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal.

Ons aanbod

We bieden je de kans om vanuit je theoretische achtergrond via onderzoek een praktische bijdrage te leveren aan de uitdagingen waar we als maatschappij en het MBO voor staan. Het is ook mogelijk om op een deel van de functieomvang (minimaal 0,4 fte) te solliciteren, mits er twee onderzoekers gevonden worden die samen de volledige functie kunnen vervullen.

Wat kun je van ons verwachten:

  • een aanstelling voor de duur van een jaar, met de mogelijkheid om deze bij wederzijdse tevredenheid en onveranderde omstandigheden te verlengen;
  • een omgeving waarin aandacht is voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling;
  • een dynamische omgeving op het snijvlak van de beroeps- en onderwijspraktijk;
  • in het kader van de ontwikkeling van het nieuwe functiehuis is de voorlopige inschaling gebaseerd op schaal 11/ LC (max. €5.740,00) conform cao mbo. Afhankelijk je laatstverdiende salaris
  • wordt de trede voor het definitieve salaris bepaald;
  • vanzelfsprekend zijn de arbeidsvoorwaarden conform cao mbo.

Interesse?

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in week 7.