Vacature Practor Burgerschap bij ROC van Twente (Hengelo)

Wil jij, door het doen en begeleiden van onderzoek, handreikingen geven aan het onderwijs, die bijdragen aan het opleiden van onze studenten tot betrokken en kritische burgers in onze maatschappij? Dan is dit jouw kans! Als practor ga je samen met een team van docentonderzoekers hiermee aan de slag.

Deze vacature heeft een omvang van 0,4 fte (max. €6.819 bij 1 fte). De standplaats is bij ROC van Twente (Hengelo). Reageren kan tot 16 november 2023.

Dit ga je doen

ROC van Twente kent op dit moment drie practoraten: Zorg & Technologie, Versterken leerproces niveau 2 en Burgerschap. Binnen het practoraat Burgerschap werk je als practor samen met docent-onderzoekers om onderzoek te doen naar nieuwe lesvormen en vormen van scholing, die een stimulans geven aan Burgerschapsonderwijs in het mbo. Je geeft daarmee antwoord op de vraag via welke didactische methodieken we het kritisch denken onder studenten kunnen stimuleren. Denk hierbij aan thema’s als politiek, duurzaamheid of immigratie.

Je verricht zelf onderzoek en begeleidt docent-onderzoekers bij het doen van praktijkgericht onderzoek op het terrein van burgerschap. Jij coördineert het practoraat dat bestaat uit een aantal docent-onderzoekers. Zij zijn ook allemaal docent binnen ROC van Twente en hebben affiniteit met of geven het vak burgerschap.

Je werkt samen met de andere practoren binnen onze organisatie. Je bouwt en onderhoudt een regionaal en landelijk netwerk dat van belang is voor het practoraat. Je bent hét boegbeeld van het practoraat Burgerschap binnen én buiten ROC van Twente.

Dit neem je mee

 • Een afgeronde master-opleiding (hbo of wo).
 • Minimaal een jaar ervaring met het opzetten en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek.
 • Theoretische inzichten die je concreet handen en voeten geeft via verschillende vormen van praktijkgericht onderzoek.
 • Je kunt ideeën en onderzoeksresultaten omzetten naar de onderwijspraktijk.
 • Je kunt zelfstandig een onderzoek opzetten, uitvoeren en er helder over rapporteren.
 • Je kunt een vraag uit de onderwijspraktijk vertalen naar een concrete onderzoeksvraag

Let op!
Verwerk in jouw motivatiebrief jouw visie op burgerschap.

Goed om te weten

 • Dienstverband: Je krijgt een tijdelijke overeenkomst voor de duur van maximale 4 jaar. Detachering behoort tot de mogelijkheden. Als practor kun je deze vacature combineren met een andere werkomgeving.
 • Voor indiensttreding zal je worden gevraagd een geldige Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te overleggen.
 • Met ingang van 1/1/2024 ontvang je een salarisverhoging van 3% (inflatiecorrectie).
 • De sollicitatiegesprekken staan gepland op vrijdag 24 november a.s.
 • Kijk voor onze arbeidsvoorwaarden onderaan deze pagina.
 • Wil je reageren op deze vacature, ga dan naar deze website en klik daar op de gele ‘Solliciteer-direct’ button. Vergeet niet zowel je CV als je motivatiebrief te uploaden. Voor vragen kun je terecht bij de vacaturehouder, via het mailadres of het telefoonnummer in het contactblok.

ROC van Twente

Bij ROC van Twente draait alles om beroepsonderwijs. Al leren we onze studenten meer dan een vak! Vanuit onze negen colleges – elk met een unieke sfeer – dagen we ze uit om grenzen te verleggen en de beste versie van zichzelf te worden. Binnen de colleges verzorgen verschillende onderwijsteams de opleidingen. Daarvoor werken ze samen met het beroepenveld én onderwijspartners. Zo bereiden we studenten voor op hun toekomst en de maatschappij van morgen

Team

Het practoraat Burgerschap is een samenwerking tussen alle Colleges van ROC van Twente. Je legt verantwoording af aan een stuurgroep bestaande uit drie Collegedirecteuren. De practor valt organisatorisch gezien onder de Directeur van het College voor Creatieve Industrie & ICT.

Heb je interesse en wil je solliciteren?

Heb je vragen? Neem dan contact op met: Peter Weusthof, Directeur
Bel naar: 06 – 52 42 74 38
Stuur een e-mail: pweusthof@rocvantwente.nl