Vacature Practor Krachtige Dienstverlening

Voor de sector Economie & Ondernemerschap zijn wij op zoek naar een:

Practor Krachtige Dienstverlening

Standplaats Dordrecht  (0,5 fte, max. € € 6.819 bruto per maand). Reageren kan tot 30 september a.s.

 

Wie zijn wij

Het Da Vinci College is een regionaal opleidingscentrum voor middelbaar beroepsonderwijs. Onze school biedt ruim 220 mbo-opleidingen aan in verschillende richtingen én we hebben diverse bedrijfsopleidingen en -trainingen, educatie- en inburgeringstrajecten en vavo in huis. Het Da Vinci College onderscheidt zich door de integratie van het leren op school en op de werkplek. Het onderwijs is verdeeld over vier sectoren: Techniek & Media, Economie & Ondernemerschap, Gezondheidszorg & Welzijn en Arbeidsmarkt & Ontwikkeling.

Wij willen onze studenten de juiste start geven op de arbeidsmarkt. Dat wordt concreet vormgegeven door actuele programmering in het onderwijs. Wij werken hiervoor actief samen met het werkveld. Omdat dit te versterken heeft het Da Vinci College practoraten ingericht. Meer informatie over de Da Vinci practoraten vind je hier.

In elk practoraat onderzoekt de practor samen met een aantal docent-onderzoekers hoe beroepen veranderen ten gevolgde van innovaties en wat dit betekent voor  het leren in de praktijk. Middels deze onderzoeken dragen practoraten nadrukkelijk bij aan het bevorderen van de onderwijskwaliteit, de vernieuwing van het beroepsonderwijs en aan de continue professionalisering van onze docenten. Kennisontwikkeling en kennisdeling staan daarbij centraal.

Practoraat Krachtige Dienstverlening

De sector Economie & Ondernemerschap (E&O) heeft verkenningen uitgevoerd bij het werkveld. Hieruit is naar voren gekomen dat door de digitalisering er van studenten meer gevraagd wordt op het terrein van professionele vaardigheden zoals communicatie vaardig¬heden, over-tuigingskracht, adviesvaardig¬heden, ondernemerschap, compas¬sie en creati¬viteit. De toenemende aandacht voor soft skills ziet men terug bij verschillende beroepsgroepen. Als we kijken naar de markt, dan zien we ook dat er nieuwe businessmodellen komen waarbij de betekenis van de dienstverlening anders en duurzamer wordt; proactiever, meer invoelen wat de klant in de toekomst nodig heeft en hier de dienstverlening op aanpassen.

Als we kijken naar de doorwerking van deze ontwikkeling in het onderwijs, heeft dit grote consequenties voor hoe “het leren” wordt vormgegeven. De aanpak van het leren in de praktijk is hierbij cruciaal waarbij interdisciplinair leren en werken ook aan belang toeneemt omdat medewerkers uit verschillende afdelingen integraal verantwoordelijk worden voor het slagen van een opdracht. Dit vereist ook samenwerkingsgerichtheid.

In het practoraat van E&O ligt de focus op het veranderings- en professionaliseringsdoel. Bovendien is het van belang dat studenten, als het om dienstverlening gaat, optimaal in staat zijn om de goede vaardigheden te ontwikkelen waarbij zij zich realiseren dat de dienstverlening bijdraagt aan het verminderen van de footprint.

Het practoraat is krachtig omdat het onderwijs veel steviger wordt door het beter benutten van het leren in de praktijk, het bijdraagt aan de maatschappelijke vraag om dienstverlening te ontwikkelen waarbij de footprint vermindert. Bovendien wordt het docentschap aantrekkelijker en boeiender maakt. Het practoraat ontwikkelt interventies die uitvoerbaar en betaalbaar zijn.

 

Wat ga je doen

 • In deze functie voer je praktijkgericht onderzoek uit en je geeft leiding aan het practoraat Krachtige Dienstverlening. Je initieert, coördineert en begeleidt het praktijk(gericht) onderzoek en bewaakt de kwaliteit. Je hebt een verbindende rol naar het onderwijs door docenten en studenten te laten participeren in het onderzoek via projecten of opdrachten.
 • Uiteraard deel je je opbrengsten en ervaringen met de buitenwereld, in onze interne leergemeenschap, innovatietafels en bedrijvenkringen. Met een creatieve en innovatieve inslag laat je zien hoe het practoraat bijdraagt aan de onderwijsvernieuwing en -kwaliteit. Je werkt actief samen met de practoren van de andere sectoren en versterkt interdisciplinaire samenwerking. Je neemt de relevante stakeholders mee in dat proces. Hiermee inspireer je docenten en deskundigen van instellingen/het bedrijfsleven. Door je enthousiaste en ondernemende houding bouw je een breed netwerk op met regionale (kennis)instellingen, overheden, bedrijfsleven en andere voor het onderzoek relevante instanties.
 • Je ontwikkelt een samenhangend innovatieprogramma en draagt zorg voor de uitvoering daarvan aansluitend op actuele ontwikkelingen in het onderwijs en het werkveld. Je richt je ook op het evalueren van verbeter- en innovatietrajecten daarvan.
 • Op strategisch niveau ben je de gesprekspartner van het managementteam van de sector en stem je de thema’s en het innovatieprogramma van het practoraat af op de strategische agenda van de sector. Het praktijk(gericht) onderzoek resulteert in concrete onderwijsproducten. Samen met de docent-onderzoekers heb je een coördinerende rol bij het implementeren van die producten in het onderwijs.

 

Wie ben jij

Je handelt vanuit je passie voor het mbo-onderwijs en de beroepsinhoudelijke thema’s waar het practoraat zich op richt. Je bent nieuwsgierig naar de oorsprong of oorzaken van de veranderingen of vraagstukken binnen het mbo. Je beschikt over een onderzoekende houding, past die houding op systematische wijze toe en je bent dan ook op de hoogte van de belangrijkste methodieken voor praktijk(gericht) onderzoek en in staat deze toe te passen.

Je bent een stevige persoonlijkheid en in staat om op een creatieve, ambitieuze en zelfstandige manier de doelstellingen van het practoraat te realiseren. Je bent een netwerker die gemakkelijk verbindt, die sterk is in vraagarticulatie en in de vertaling van vragen in de praktijk naar uitvoerbaar praktijk(gericht) onderzoek. Je ziet kansen en benut deze voor het verwerven van fondsen voor nieuwe onderzoeken. Je bent in staat docenten en studenten te enthousiasmeren en je werkt nauw samen met de andere practoraten. Je hebt een boegbeeld functie.

Daarnaast heb je:

 • Een masteropleiding+ en ruime kennis en ervaring met het doen van praktijk(gericht) onderzoek;
 • Aantoonbare kennis en affiniteit met het middelbaar beroepsonderwijs en het betrekken van docenten bij het onderzoek;
 • Aantoonbare kennis met betrekking tot de sector Economie & Ondernemerschap;
 • Ervaring in het begeleiden van docenten en studenten;
 • Uitstekende schrijf- en presentatievaardigheden;
 • Een netwerk gekoppeld aan een lectoraat aan een van de hogescholen is een pre;

Een hybride practor, die de functie combineert met werkzaamheden in het bedrijfsleven, behoort tevens tot de mogelijkheden.

Wat bieden wij

Een werkomgeving waarin de collega’s het verschil willen maken. Vanuit de kernwaarden betrokken, professioneel en ambitieus. Het betreft een parttime vacature voor 0,5 fte en de cao mbo is op jou van toepassing. Het practoraat is onderdeel van de kwaliteitsagenda en je start met een jaarcontract met uitzicht op verlenging. Salariëring in schaal 13 (max. € € 6.819 bruto per maand bij een fulltime aanstelling).

Daarnaast bieden we:

 • 30 vakantiedagen (op fulltime basis) en de mogelijkheid om extra verlofdagen op te bouwen;
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantietoeslag;
 • Een aantrekkelijke pensioenregeling bij het ABP;
 • Voordelen op basis van de werkkostenregeling en een tegemoetkoming in je ziektekostenverzekering en aanvullende zorgverzekering;
 • De mogelijkheid om je te blijven ontwikkelen op jouw vakgebied en gebruik te maken van de faciliteiten die de interne scholingsacademie Connessione biedt.

 

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer weten over het Da Vinci College en deze functie? Stel je vraag dan per mail aan Carina Haumann, sectordirecteur Economie & Ondernemerschap, via chaumann@davinci.nl.

Ja, ik wil deze baan!

 • Dan horen wij graag waarom je bij het Da Vinci College wilt werken en waarom je geschikt bent voor deze functie.
 • Via de sollicitatiebutton kun je je interesse kenbaar maken, dit is mogelijk tot en met 30 september 2023. Je kunt je sollicitatie richten aan Carina Haumann.
 • Let op! Ons sollicitatieproces verloopt volledig digitaal via deze website. Een sollicitatie via e-mail kunnen wij helaas niet in behandeling nemen. Het aanleveren van een VOG en een digitale kopie van je diploma(’s) bij DUO zijn onderdeel van de selectieprocedure.
 • Het Da Vinci College geeft uitvoering aan de Participatiewet en mensen uit deze doelgroep worden nadrukkelijk verzocht te solliciteren. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.