Vacature Projectleider bij Practoraat Mediawijsheid

Het practoraat Mediawijsheid bij het Mediacollege in Amsterdam is op zoek naar een enthousiaste en daadkrachtige projectleider (0,6 fte, max. € 5.229,- per maand). Je zorgt voor de dagelijkse coördinatie en aansturing van het Practoraat Mediawijsheid. De werklocatie is bij het Mediacollege Amsterdam, Contactweg 36, in Amsterdam.

Het Practoraat Mediawijsheid is een samenwerkingsverband tussen het Mediacollege, Hout- en Meubileringscollege, ROC TOP en ROC van Amsterdam – Flevoland. Het team bestaat uit een mix van docenten, onderwijskundige(n) en een practor die zich bezighouden met innovatie in het mbo. Centraal staat de integratie van mediawijsheid in het curriculum en professionalisering van docenten over mediawijsheid in de didactiek.

Het Mediacollege Amsterdam (Ma) is penvoerder van het practoraat en is dé innovatieve vakschool voor opleidingen in de mediabranche in Nederland. Ma biedt hoogwaardige opleidingen op vmbo- en mbo niveau aan zo’n 3000 leerlingen en studenten.

Past deze rol bij jou?

 • Jij bent een echte teamspeler en draagt met je projectmanagementvaardigheden bij aan de ontwikkeling van een structurele, stadsbrede aanpak voor professionalisering van docenten rondom mediawijsheid. Je kan bestuurders, directie, opleidingsmanagers en docenten op creatieve wijze inspireren bij het werken aan professionalisering rondom mediawijsheid in de diverse scholen. Je weet diverse initiatieven binnen en tussen scholen met elkaar te verbinden.
 • Als projectleider heb je een belangrijke netwerkfunctie. Je bent een spil tussen de aangesloten instellingen en maakt connecties met verschillende landelijke initiatieven. Je bent de formele én informele sparringpartner van de diverse stakeholders van het practoraat, van de bestuurders, de projectleden tot de opleidingsmanagers. Je organiseert bijeenkomsten met de programmaraad en hebt de diplomatieke en sensitieve vaardigheden om met de verschillende partners stappen te maken. Je bent interpersoonlijk, organisatorisch competent en hebt ervaring met het coördineren van een groot onderwijsproject. Je hebt organisatiesensitiviteit en bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.
 • Je bent goed in het overzicht bewaken en aansturen van diverse activiteiten binnen diverse onderwijsinstellingen. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse coördinatie en aansturing en/of monitoren van de projectleden en je houdt de deadlines in de gaten. Afhankelijk van de taakvolwassenheid van de projectleden instrueer of delegeer je taken aan hen.
 • Je bepaalt de output en checkt of de resultaten die de projectleden aanleveren conform de projectdoelen en -afspraken zijn. Je bent gericht op kwaliteit, resultaat en innovatie. Je schrijft vlot een projectplan en zorgt hierbij voor draagvlak. Kennis van het mbo en een relevant netwerk is een pré. Je hebt affiniteit met mediawijsheid, digitalisering en docentprofessionalisering door middel van ict. Verder hecht je belang aan zelfontwikkeling.

Resultaatgebieden

 • Projectmanagement zowel op strategisch, tactisch en operationeel niveau;
 • Financiën: opstellen en monitoren van budget en financieringsstromen (zowel in- en extern);
 • Projectteam samenstellen in samenwerking met de programmaraad en rapporterend aan het hoofd van de Stafdienst Onderwijs;
 • Functionele aansturing van het projectteam.

Ons aanbod
De projectleider is een rol die wordt gekoppeld aan de functie van docent-LC. Als projectleider rapporteer je aan het hoofd van de Stafdienst Onderwijs. Wij bieden je een inspirerende en stimulerende omgeving waarin jij de ruimte krijgt om je creativiteit en kwaliteiten te laten zien. De rol van projectleider Practoraat Mediawijsheid gaat in per 1-9-2023. Het functioneren in deze rol wordt jaarlijks gemonitord en geëvalueerd en kan bij goed functioneren worden verlengd.

Wil je solliciteren?

 • Upload je sollicitatie via de sollicitatiebutton op deze pagina. Reageer vóór 14 juli 2023.
 • De 1e ronde bestaat uit een sollicitatiegesprek en vindt plaats op woensdag 19 juli in de ochtend. De 2e ronde is op vrijdag 21 juli in de ochtend en bestaat uit een tijdvak van 2 uren op school, waarin een verdiepend gesprek, casus en rondleiding aan de orde komen.
 • Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Wouter van der Horst, practor, via w.vanderhorst@ma-web.nl. Geen sollicitaties naar dit e-mailadres sturen s.v.p. Deze worden niet in behandeling genomen.