Practoraten 2018

Woensdag 12 december 2018 een belangrijke dag; de derde landelijke Practoratendag! Een prachtige dag bij het Mediacollege Amsterdam waar de zijn de practoraten ‘Mediawijsheid‘ en ‘Het Nieuwe Kijken‘ zijn gevestigd.

“Ik denk dat er vandaag heel veel lijntjes zijn uitgegooid en opgevangen. Ik hoop dat mensen daar in het nieuwe jaar weer een vervolg aan gaan geven en gaan samenwerken. Je ziet vandaag mensen uit alle hoeken van Nederland die ontmoeten elkaar. Die weten nu nog beter van elkaar waar andere scholen mee bezig zijn en hoe ze bij elkaar daar van kunnen profiteren” ~Jorick Scheerens, Coordinator stichting ‘Ieder mbo een practoraat’

In aanloop naar de Practoratendag 2018 heeft er een onderzoek plaatsgevonden onder alle Practoraten. Sinds 2015 zijn er 32 practoraten opgestart, maarliefst 73% van de practoraten zijn gestart in 2017 en 2018. Er zijn 32 practoraten bij 19 verschillende instellingen. Van deze 32 practoraten zijn er zes practoraten die door twee of meer instellingen worden gedragen.

Bekijk voor meer feiten en cijfers naar bovenstaande animatie of bekijk de infographic.

In gesprek met de minister Ingrid van Engelshoven over de kansen, uitdagingen en bedreigingen van practoraten.