Docentonderzoekers gezocht voor Practoraat Gezondheid, Sport & Bewegen in Zwolle

Landstede mbo zoekt voor Practoraat Gezondheid, Sport en Bewegen twee collega’s die deels hetzelfde type werk doen maar wel een aanvullend profiel hebben. De ene is een echte praktijkonderzoeker en de ander een onderzoekende innovator. De vacatures hebben een omvang van 0,4 – 0,5 fte (salaris in schaal 12 of 13, cao mbo) . Locatie: Zwolle. Reageren kan tot 22 mei 2024. Aanvang per 1 september a.s.

Over de functies

Waar ga je werken?

Het practoraat Gezondheid, Sport & Bewegen ontwikkelt en neemt deel aan diverse (landelijke) projecten gericht op het stimuleren van een gezonde en actieve leefstijl bij studenten op het mbo. De docentonderzoekers verbonden aan het practoraat doen hierbij onderzoek.

Eén van de onderzoeksonderwerpen richt zich op manieren om meer jongeren meer te laten bewegen, de inzet van technologie is hierbij een speerpunt. Daarnaast is er de uitdaging om bewegen en een gezonde leefstijl op de diverse locaties van Landstede MBO aan te jagen en beleid hierop mede vorm te geven, ook hiervoor is onderzoek nodig. Er zijn ook collega’s die zich specifiek bezighouden met praktijkonderzoek naar motieven voor bewegen, positieve gezondheid en kenmerken van succesvolle beweegprogramma’s.

Op dit moment werken zes mensen (4 docentonderzoekers, 1 stagiaire en 1 practor) in het practoraat dat is gesitueerd in Zwolle (locatie Dokterspad). Op donderdag hebben we een gezamenlijke practoraatsdag.

We zoeken 2 collega’s die deels hetzelfde type werk doen maar wel een aanvullend profiel hebben.

Wat ga je doen?

 • Kwalitatief onderzoek (leren) opzetten onder studenten en docenten;
 • (Leren) Schrijven en uitvoeren van een onderzoeksplan;
 • Bestuderen van wetenschappelijke en vakliteratuur;
 • Uitvoeren of ondersteunen van dataverzameling en analyse van de data;
 • Deelname aan onderzoeksoverleg;
 • Rapporteren en verspreiden van de opgedane kennis.

Wat breng je mee?

 • Nauwgezette zelfstandige manier van werken;
 • Planmatige aanpak en goede organisatie skills;
 • Netwerkvaardigheden;
 • Kritische professionele houding;
 • Enthousiasme en passie voor het onderwerp gezonde leefstijl en bewegen/sport;
 • Kennis over technologische toepassingen bij bewegen is een pré

Omdat het practoraat Gezondheid, Sport & Bewegen in omvang uitbreidt zoeken we versterking van twee collega’s met een aanvullend profiel.

Type 1: praktijkonderzoeker (0.4-0.5 fte)

Je bent een echte praktijkonderzoeker. Je bent methodisch sterk in kwalitatieve vormen van onderzoek en geïnteresseerd in hoe onderzoek de onderwijspraktijk verder kan helpen.

Je kunt goed samenwerken, je bouwt gemakkelijk een netwerk op en je wilt het onderzoek zo optimaal mogelijk samen met de praktijk vormgeven. Deze baan vraagt van jou dat je onderzoek skills al goed zijn ontwikkeld en dat je ervaring hebt met praktijkonderzoek. Het liefst in de context van het onderwijs. Kennis van een gezonde leefstijl ontwikkeling met behulp van technologie is een pré.

Type 2: onderzoekende innovator (0.4-0.5 fte)

Je bent iemand die het mbo van binnenuit kent. Je bent enthousiast voor het thema gezonde leefstijl en bewegen. Je denkt hierbij breder dan je eigen opleiding en je vindt het belangrijk om bewegen en gezonde leefstijl vorm te geven op alle locaties van Landstede MBO. Jij neemt het onderzoeksdeel dat hiervoor nodig is voor je rekening. Je werkt graag praktisch samen, je ontwikkelt je eigen netwerk en je houdt ervan te pionieren. Deze baan vraagt van je om deels zelfstandig het (onderzoek)werk vorm te geven, de voorbereiding is met ondersteuning van de practor en beleidsmedewerkers. Dit is een functie waarin je onderzoek doet terwijl de praktijk innoveert.

Arbeidsvoorwaarden

 • Voor deze functie ben je verbonden aan Landstede MBO, de eenheid Zwolle A of Zwolle B.
 • Werk je al bij Landstede, dan wordt je gedetacheerd voor bepaalde tijd vanuit de eigen eenheid.
 • Waardering: LC CAO MBO

De sollicitatieprocedure

Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Marieke Fix, de practor Gezondheid, Sport & Bewegen via mfix@landstede.nl

 Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.