Symposium over ‘Competentie-gericht trainen’ in de luchtvaart

Practoraat Airport & Aviation focust zich op kennisontwikkeling omtrent Competency Based Training & Assessment (CBTA) in de luchtvaart. Competentie-gericht trainen, ofwel opleiden voor de taken en verantwoordelijkheden die bij je functie horen, staat ook internationaal hoog op de agenda.

Afgelopen 7 maart organiseerde Practoraat Airport & Aviation (MBO College Airport, ROC van Amsterdam-Flevoland) een internationaal symposium met partners uit de sector over dit onderwerp. Zij organiseerden dit samen met Luchtvaart Community Schiphol.

Leading a global movement

Er werden op de dag zelf maar liefst 13 verschillende workshops aangeboden, bovenop presentaties en brainstormsessies tussen opleidingen en bedrijven. Naast medewerkers van het college, waren er diverse partners vanuit Schiphol en andere bedrijven aanwezig. Ook waren internationale luchtvaartmaatschappijen vertegenwoordigd van binnen en buiten Europa, zoals Griekenland, Turkije, de Verenigde Staten, Japen en Canada.

De volgende dag werd er nog een aparte dag georganiseerd voor alle buitenlandse gasten, zodat zij de kans kregen om meer uit hun bezoek aan het college te kunnen halen. “You are leading a global movement”, aldus, de Luitenant- Kolonel die commandant is van de van de Canadese Luchtmacht, en bezoeker van het symposium.

Onderzoek naar CBTA

Het Practoraat is tevreden met het resultaat, en zal zich de komende jaren verder bezig houden met onderzoek naar CBTA binnen de opleidingscontext van MBO College Airport, in samenwerking met bedrijven uit de luchtvaartsector.

Lees meer over Practoraat Airport & Aviation