Practoraat Smart Industries deelt kennis op ESEF Maakindustrie 2024

Het practoraat Smart Industries van ROC Da Vinci College heeft de ambitie om sterk en actueel beroepsonderwijs te realiseren dat inspeelt op de verregaande automatisering en digitalisering binnen de industriële sector. Met het practoraat anticipeert de sector Techniek & Media op de ontwikkeling van slimme technische toepassingen. Het practoraat vertaalt die ontwikkeling naar vernieuwend beroepsonderwijs dat past binnen het opleidingsconcept van hybride leeromgevingen.

Voorspellend onderhoud & samenwerkende robots

Ilhan Ozturk en Peter van der Linden zullen tijdens de ESEF Maakindustrie beurs hun kennis en ervaringen delen over het onderzoek dat ze doen naar ‘Predictive Maintenance en de inzet van Cobots (Collaborative Robots)’.

  • Predictive maintenance stelt bedrijven in staat om hun onderhoudsactiviteiten te optimaliseren, de operationele kosten te verlagen, de betrouwbaarheid van apparatuur te vergroten en de algehele efficiëntie te verbeteren. Om dit te realiseren worden geavanceerde technologieën zoals het Internet of Things (IoT), sensoren en machine learning- algoritmen gecombineerd. In deze sessie gaan we in op het praktijkgericht onderzoek dat we doen en hoe we dit koppelen aan het opleiden van studenten
    en professionals.
  • Cobots zijn collaboratieve robots die samenwerken met mensen om taken uit te voeren. Het is belangrijk dat werknemers in de maakindustrie de vaardigheden hebben om met deze robots te werken. Cobot opleidingen helpen werknemers om deze vaardigheden te ontwikkelen en te versterken.

Claim kostenloos een plekje!

Je kunt nu via de beurs kosteloos inschrijven en je plaats claimen: https://event.maakindustrie.nl/bezoekers/programma/

Meer weten?

Wil je meer informatie over dit thema of ben je benieuwd naar de mogelijkheden om samen te werken. Neem gerust contact op met:

Timon Jongkind (Practor Smart Industries), via timonjongkind@davinci.nl en/of kijk op: Practoraat Smart Industries