Vacature Kwartiermaker Practoraat Actueel IT onderwijs – Almere

Het practoraat Actueel IT onderwijs bij ROC van Amsterdam – Flevoland zoekt een Kwartiermaker. De vacature heeft een omvang van 0,4 – 0,6 fte (max. €5.740 bij 1,0 fte). Locatie: Almere. Reageren kan tot 28 april 2024.

Krachtige projectleider die het Flevolandse ICT scholingslandschap versterkt

Het Practoraat actueel IT-Onderwijs is een learning community (in wording) met als doel het IT-onderwijs in de regio Flevoland te versterken door middel van een gestructureerde, evidence-based aanpak en praktijkgericht onderzoek. Samen experimenteren en leren we om antwoord te geven op de vraag ‘hoe kunnen we in samenwerking zorgen voor IT-onderwijs dat aansluit bij de actuele vraag en ontwikkelingen binnen de beroepspraktijk?’. Het practoraat is een initiatief van ICT Tribe Almere en het ROC van Flevoland, mogelijk gemaakt door het Fonds Verstedelijking Almere. We initiëren en onderzoeken initiatieven waardoor we komen tot versnelde kennisontwikkeling en innovatie op het gebied van IT-scholing. Door de mix van partners en betrokkenen ontstaan er waardevolle samenwerkingen en opbrengsten die relevant zijn voor zowel onderwijs als werkveld.

Als kwartiermaker is het je verantwoordelijkheid om het practoraat naar een volgende fase te brengen. Na de initiële opstart fase, waarin o.a. de oprichting, het practoraatsplan en het netwerk zijn vormgegeven, is het aan jou om dit verder uit te bouwen en in uitvoering te brengen. Je werkt nauw samen met de onderwijsteams ICT & Software Development van MBO College Almere en MBO College Lelystad en het team van Stichting ICT Tribe.

Je houdt je als projectleider van het project bezig met:

  • Het verder opzetten en formaliseren van een actieve en duurzame learning community rond het thema, welke bestaat uit regionale betrokkenen bij sterk en actueel IT onderwijs, waaronder onderwijsinstellingen, overheden, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties;
  • Het verder onderzoeken en uitbreiden van het IT scholingslandschap in de regio d.m.v. het initiëren en(/of) begeleiden van praktijkgerichte onderzoeksprojecten in de learning community;
  • Projectmanagement zowel op strategisch, tactisch en operationeel niveau;
  • Het samenstellen en aansturen van het projectteam, welke afwisselend bestaat uit onderwijskundigen, IT docenten en onderzoekers (momenteel ongeveer 0,5 fte);
  • Het delen van de opgedane kennis binnen de learning community d.m.v. schriftelijke publicaties, kennissessies en online uitingen (website, sociale media, e.d.);
  • Het opzoeken van verbinding en samenwerking met andere relevante kennis- en onderzoek partners zoals practoraten, lectoraten, etc;
  • Het binnenhalen van subsidies die betrekking hebben op de uit te voeren werkzaamheden, o.a. ten behoeve van uitbreiding van het team en verduurzaming van het practoraat.

Dit verwachten we van jou

  • Je hebt hbo of academisch werk- en denkniveau en hebt ervaring met projectmanagement en (beroeps)onderwijs.
  • Je hebt ervaring met praktijkgericht onderzoek
  • Je hebt kennis van en affiniteit met IT (scholing), of bent in staat je dit snel eigen te maken
  • Je bent in staat verbinding met de verschillende stakeholders op verschillende niveaus te leggen en te onderhouden
  • Je bent zelfstandig, hands-on en hebt een onderzoekende houding
  • Je herkent kansen en weet vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te benaderen
  • Je staat graag in verbinding met de beroepspraktijk én studenten (reguliere studenten & om- en bijscholers)

Meer dan alleen goede voorwaarden

De werkwereld om je heen verandert continu. Daarom zetten wij vol in op je ontwikkeling. Trainingen, opleidingen, workshops… wat jij nodig hebt, maken wij mogelijk. Daarnaast kun je rekenen op doorgroeikansen en prima arbeidsvoorwaarden.

  • Een salaris in schaal 11 (cao mbo) van maximaal € 5.740 bruto per maand, als je fulltime werkt
  • Eindejaarsuitkering van 8,33%
  • Ruime vakantieregeling
  • Deelname aan het ABP pensioen
  • Doorgroeikansen binnen de organisatie
  • Een reiskostenvergoeding

Wij bieden je een contract voor 1,5 jaar met uitzicht op verlenging. Het betreft een basiscontract van 0,4 fte waarbij we je vragen om de maanden tot aan de herfstvakantie je contract tijdelijk op te hogen met 0,2 fte voor het opvangen van het ouderschapsverlof van een collega.

Interesse en reageren

Ben jij die projectleider? Heb jij dat beetje meer? Dan hopen we dat je snel reageert.

Hier ga je werken

Zoveel studenten, zoveel talenten. Daar maken we werk van bij MBO College Almere en Poort. In Almere bieden we bijna 100 opleidingen in de meest uiteenlopende beroepsrichtingen. De groei zit er inmiddels flink in. Recent zijn twee nieuwe schoolgebouwen geopend met ultramoderne faciliteiten. De gemeenschappelijke deler van alle opleidingen: studenten motiveren het beste uit zichzelf te halen en ondernemend te denken. Op MBO College Poort vind je ondernemende, creatieve en sportieve talenten die de wereld willen veroveren. Sport, leisure & hospitality opleidingen zijn goed vertegenwoordigd. Maar ook onze commerciële, financiële en juridische opleidingen zijn populair. Beide colleges werken intensief samen met grote opdrachtgevers zodat de opleidingen perfect aansluiten op de praktijk in het bedrijfsleven en de maatschappij.

Over het ROC van Amsterdam – Flevoland

Het ROC van Amsterdam – Flevoland verzorgt middelbaar beroepsonderwijs op vier niveaus binnen veertien onderwijsdomeinen. Het ROC van Amsterdam biedt ruim 300 verschillende opleidingen aan en het ROC van Flevoland zo’n 130 opleidingen. Het middelbaar beroepsonderwijs wordt op de verschillende mbo-colleges gegeven. Het ROC van Amsterdam – Flevoland heeft bij elkaar twaalf mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Hilversum, Almere en Lelystad. Het roc biedt onderwijs aan 36.000 mbo-studenten, 3.300 leerlingen in het voortgezet onderwijs en 6.500 deelnemers aan overige educatie (waaronder inburgering en volwassenen). Bij het roc werken in totaal ca. 4.000 medewerkers.

Het ROC van Amsterdam – Flevoland is een onderwijsorganisatie waar ruim 180 nationaliteiten iedere dag welkom zijn en samen leren, ook van elkaars verschillende achtergronden. Voor iedereen geldt hetzelfde respect en elke collega draagt bij aan de ontwikkeling van leerlingen en studenten voor de inclusieve Nederlandse samenleving.

Om goed onderwijs te geven is het onderwijs op de mbo-colleges kleinschalig georganiseerd; een student heeft voornamelijk te maken met de afdeling waar zijn of haar opleiding onderdeel van is. Het ROC van Amsterdam – Flevoland kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardig onderwijs met veel aandacht voor de student. We streven elke dag naar het allerbeste onderwijs. Iedereen is welkom en draagt bij aan de ontwikkeling van studenten. We leren van elkaars achtergronden, gaan mee met de ontwikkelingen in de maatschappij en vernieuwen waar nodig. Dit doen we in een sfeer van vertrouwen en op elkaar kunnen bouwen. Van prettig en respectvol met elkaar samenwerken. Kijken waar het beter kan en dat vervolgens ook doen. Want ook dat hoort bij een organisatie die overal de beroepspraktijk ademt.