Vacature verbindende Practor Gecijferdheid – Amsterdam

Aeres en het ROC van Amsterdam – Flevoland zoeken een Practor Gecijferdheid. De vacature heeft een omvang van 0,8 – 1 fte (salaris in schaal 12 of 13, cao mbo) . Locatie: Amsterdam. Reageren kan tot 6 mei 2024.

Dit en meer ga je doen

Aeres en ROC van Amsterdam-Flevoland slaan de handen ineen om gezamenlijk een practoraat gecijferdheid mbo op te richten. Daarvoor zijn we op zoek naar een practor die met één been in het mbo en één been in het praktijkgerichte onderzoek staat.

Het practoraat wil verbindend zijn en is de bron van inspiratie voor de rekenvakgroepen voor de mbo-instellingen. We gaan met het practoraat op zoek naar de werkzame principes om betekenisvol rekenonderwijs te verzorgen binnen het beroepsonderwijs. Het practoraat gecijferdheid mbo is zowel intern als extern gericht op het verbinden van kennis over betekenisvol rekenonderwijs. Kennis, expertise, opbrengsten uit praktijkonderzoek over goed rekenonderwijs in het beroepsonderwijs wordt drempelloos beschikbaar gemaakt voor alle rekendocenten in het mbo.

Het practoraat wil een kwaliteitsimpuls geven aan alle aspecten van het rekenonderwijs in het beroepsonderwijs, dit doen we altijd vanuit het gedachtegoed van de functionele gecijferdheid.

Dit verwachten we van jou

Je bent een stevige persoonlijkheid die het belang van functionele gecijferdheid krachtig weet te positioneren voor het mbo. De practor kent het middelbaar beroepsonderwijs van binnenuit, kent de onderwijsbehoeftes van de verschillende doelgroepen in het beroepsonderwijs en spreekt de taal van de docenten. Je bent bekend met de uitdagingen van de verschillende doelgroepen in het mbo (niveau 1 tot en met 4), werkvelden (zoals groen onderwijs, economie, zorg & welzijn, ict) en leerwegen (BOL-BBL). De practor is in staat om te kunnen schakelen tussen de praktijk in het klaslokaal en de wetenschap. De practor is didactisch een bron van inspiratie voor de rekendocenten.

De practor zorgt voor het laagdrempelig beschikbaar maken van de opbrengsten van het practoraat voor het gehele beroepsonderwijs.

Ook tot jouw takenpakket:

  • Je maakt een gedegen plan van aanpak waarmee je de impact van het practoraat gecijferdheid mbo beschrijft in heldere ambities.Je
  • begeleidt een groep van onderzoeksdocenten bij doen van praktijkonderzoek.
  • Je vertaalt samen met onderzoeksdocenten onderwijs- en ontwikkelbehoeftes naar praktijkgericht onderzoek om te komen tot duurzame interventies voor het onderwijs.
  • Je bent het uithangbord van het belang van zelfredzame gecijferde burgers en professionals.
  • Je positioneert het belang van aandacht voor gecijferdheid.
  • Je streeft landelijke impact na vanuit het practoraat om een duurzame kwaliteitsimpuls te geven aan het onderwijs in het mbo.

Meer dan alleen goede voorwaarden

De werkwereld om je heen verandert continu. Daarom zetten wij vol in op je ontwikkeling. Trainingen, opleidingen, workshops… wat jij nodig hebt, maken wij mogelijk. Daarnaast kun je rekenen op prima arbeidsvoorwaarden.

  • Een salaris in schaal 12 of 13 (cao mbo)
  • Eindejaarsuitkering van 8,33%
  • Ruime vakantieregeling
  • Deelname aan het ABP pensioen
  • Een reiskostenvergoeding

Je komt in dienst bij de penvoerder van het practoraat (ROC van Amsterdam) en werkt voor beide instellingen. Er is geen vaste standplaats, op alle leslocaties van de beide mbo-instellingen ben je van harte welkom. Het betreft een aanstelling gedurende de looptijd van het project en naar verwachting 4 jaar.

Solliciteren

Ben jij die VERBINDENDE PRACTOR? Heb jij dat beetje meer? Dan hopen we dat je snel reageert. Doe dit in ieder geval uiterlijk 6 mei.

  • Solliciteren: Om ervoor te zorgen dat jouw sollicitatie in behandeling wordt genomen, vragen we je via de link op de website van ROC van Amsterdam-Flevoland te solliciteren, zie: https://werkenbijrocvaf.nl/vacatures/practor-gecijferdheid-mbo-1074812/
  • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
  • Vragen? Voor vragen kan je contact opnemen met Hanny Vroom, directeur onderwijs: 06 – 53 70 15 10

Hier ga je werken

Studenten met hart voor de zorg, welzijn en het laboratorium werken aan hun toekomst op MBO College West. Van baby’s, kinderen tot ouderen, van gezonde tot zieke mensen, van mensen met een beperking tot verslaafden… zij kunnen straks allemaal rekenen op de ruim 4.600 studenten van onze Zorg & Welzijn-opleidingen en het Laboratoriumonderwijs.

MBO College West staat voor toonaangevend onderwijs voor de opleidingen in Zorg en Welzijn en Laboratoriumonderwijs en profileert zich als hét opleidingscentrum voor Zorg en Welzijn in de regio Groot-Amsterdam. We geven studenten de aandacht en begeleiding die ze nodig hebben, zodat ze zich kunnen ontwikkelen tot waardevolle professionals, met plezier naar school komen en trots zijn op de opleiding. Het onderwijs wordt verzorgd door ruim 400 medewerkers.

MBO College West verzorgt inclusief beroepsonderwijs op verschillende locaties. Op de locatie Laan van Spartaan wordt met name onderwijs in Zorg & Welzijn aangeboden. Op de Naaldwijkstraat bevinden zich de laboratoriumopleidingen (Lab). Lab deelt de huisvesting met het hoger laboratoriumonderwijs van Hogeschool Inholland. Lab verhuist in 2024 naar de nieuwe locatie in de Sluisbuurt te Amsterdam. Op de locatie Eric de Roodestraat bevindt zich ROC op Maat (ROM). In het Sieraad op de Postjesweg wordt de opleiding Sociaal Werk verzorgd. In het voormalige Slotervaartziekenhuis worden onder meer zorgopleidingen aangeboden en is het Health Experience Centre is gevestigd. Kortom: op verschillende locaties in Amsterdam leiden wij, samen met partners studenten op voor Zorg, Welzijn en het laboratorium.
MBO College West is het college van kansen. Een school voor iedereen. Opleidend voor de arbeidsmarkt of doorstroom naar het HBO. Er is een sterke verbondenheid met het stadsdeel, de bedrijven en de bewoners, waarvan veel een bi-culturele achtergrond hebben. Alle medewerkers van het college, zowel onderwijzend als ondersteunend, leveren een bijdrage aan het onderwijs: iedereen wordt aangespoord om kansen te zien en te benutten voor goed onderwijs. Dit vanuit de overtuiging dat een grote verscheidenheid bijdraagt aan creatievere oplossingen, ideeën en inzichten. Men denkt en handelt vanuit inclusiviteit: het goed inzetten van ieders uniekheid, zowel van de student als ook van de medewerker.

Over het ROC van Amsterdam – Flevoland

Het ROC van Amsterdam – Flevoland verzorgt middelbaar beroepsonderwijs op vier niveaus binnen veertien onderwijsdomeinen. Het ROC van Amsterdam biedt ruim 300 verschillende opleidingen aan en het ROC van Flevoland zo’n 130 opleidingen. Het middelbaar beroepsonderwijs wordt op de verschillende mbo-colleges gegeven. Het ROC van Amsterdam – Flevoland heeft bij elkaar twaalf mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp, Hilversum, Almere en Lelystad. Het roc biedt onderwijs aan 36.000 mbo-studenten, 3.300 leerlingen in het voortgezet onderwijs en 6.500 deelnemers aan overige educatie (waaronder inburgering en volwassenen). Bij het roc werken in totaal ca. 4.000 medewerkers.

Het ROC van Amsterdam – Flevoland is een onderwijsorganisatie waar ruim 180 nationaliteiten iedere dag welkom zijn en samen leren, ook van elkaars verschillende achtergronden. Voor iedereen geldt hetzelfde respect en elke collega draagt bij aan de ontwikkeling van leerlingen en studenten voor de inclusieve Nederlandse samenleving.

Om goed onderwijs te geven is het onderwijs op de mbo-colleges kleinschalig georganiseerd; een student heeft voornamelijk te maken met de afdeling waar zijn of haar opleiding onderdeel van is. Het ROC van Amsterdam – Flevoland kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardig onderwijs met veel aandacht voor de student. We streven elke dag naar het allerbeste onderwijs. Iedereen is welkom en draagt bij aan de ontwikkeling van studenten. We leren van elkaars achtergronden, gaan mee met de ontwikkelingen in de maatschappij en vernieuwen waar nodig. Dit doen we in een sfeer van vertrouwen en op elkaar kunnen bouwen. Van prettig en respectvol met elkaar samenwerken. Kijken waar het beter kan en dat vervolgens ook doen. Want ook dat hoort bij een organisatie die overal de beroepspraktijk ademt.