Mooie opbrengsten tijdens mboRijnland Practoratendag

Op 11 maart jl. organiseerden de practoraten van CIV Leven Lang Flex, CIV Welzijn & Zorg, CIV Bio Science, CIV Smart Technology en het Research Lab voor het vierde jaar op rij de mboRijnland Practoratendag: een middag in het teken van praktijkgericht onderzoek in het Experience Center in Gouda. Maak kennis met de vijf practoraten en bekijk de mooie opbrengsten.

Kennismaking

De vijf practoraten van mboRijnland op een rij:

Jan van Laake (directeur Techniek en ICT, portefeuillehouder Onderwijsonderzoek) over het belang van practoraten:
‘Onderzoek voor en door het mbo draagt bij aan de onderzoekende houding van collega’s. Dit is nodig om gefundeerde keuzes te maken en ons onderwijs toekomstbestendig te houden. Ze dragen allemaal bij aan de ontwikkeling en kennisdeling binnen het mbo.’

Keynote over zelfregulerend leren

Lector Patrick Sins hield een inspirerende keynote over zelfregulerend leren. Zijn motto is: ‘Zelfregulerend leren: wast een berg, kost een beetje.’ Hij onderstreept het belang van zelfregulerende vaardigheden bij studenten, maar waarschuwt dat dat niet als vanzelf aangeleerd kan worden. Het vereist juist veel begeleiding van docenten.

Opbrengsten van de dag

Na de keynote volgden twee rondes van inspiratiesessies over lopend en afgerond onderzoek. Hieronder de opbrengsten van de dag: